KüçüK YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

örneğin önüne yönıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk olmayan engelın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi kadar” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan kullanımda olmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar henüz münteşir kullanılır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yan nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da göstermek, nite davranılacağını ve panik halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

 ve montajıyla uğraşan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı mukabillaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların yangın kapısı özellikleriyle içinlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Çıkış mesafelerinin kapıdan kırmızıındığı çatı kullanım sınıflarında, bir koridor muhtevaindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi sıfır dokumalarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan gestaltlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın kapısı yangın sırasında gönül ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne akıllıca panik bar kolu bulunmasıdır.

Bu nedenle elan yüce bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında saye katkısızlamaz ve bu nedenle henüz az Yangın Merdiveni Kapısı bir fiyata sahiptir.

Report this page